[...] i dedykowana jest dla osób znajdujących się w okresach wysokiej aktywności fizycznej, wykazujących zwiększone zapotrzebowanie na doskonałej jakości szybko przyswajalne białko. Amino 4000 z serii Premium może stanowić idealny dodatek do innych preparatów białkowych tworząc uniwersalny produkt białkowy o zróżnicowanym czasie wchłaniania. [...]
[...] ALERGENÓW GOTOWY PRODUKT CHARAKTERYZUJĄCY SIĘ DOSKONAŁYM SMAKIEM I BARDZO DOBRĄ ROZPUSZCZALNOŚCIĄ DOSTĘPNE 5 PYSZNYCH SMAKÓW Czym jest VEGEROSE? VEGEROSE to odżywka wysokobiałkowa oparta na premiksie pięciu białek roślinnych; Izolatu białka grochu, koncentrat białka ryżowego, żurawinowego, migdałowego oraz białka konopnego wzbogacona dodatkowo [...]
Pełnia składników budulcowych dla mięśni! Elitarna odżywka wysokobiałkowa będąca źródłem najwyższej jakości, pełnowartościowych białek zwierzęcych. Ekskluzywny skład i magia smaku oferowana przez System Protein 80® spełnia wymagania najbardziej wybrednych profesjonalistów sportowych, jak i każdej osoby ćwiczącej rekreacyjnie, wykazującej [...]
[...] Bardzo dobrze smakuje i bezproblemowo się rozpuszcza Każda porcja charakteryzuje się bardzo dobrym aminogramem Sport Definition THAT’S THE WHEY® ZERO jest odżywką wysokobiałkową praktycznie pozbawioną laktozy oraz o niewielkiej zawartości węglowodanów i tłuszczu. Powstała z myślą o potrzebach wymagających kobiet, więc jej smak i [...]
[...] otrzymuje się z mleka kóz wypasanych wyłącznie na naturalnych pastwiskach lub karmionych słodkim sianem, zebranym z ekologicznych łąk. Podstawowym składnikiem serów jest białko stanowiące ponad 20% masy serów. Przemiany białka w procesie dojrzewania serów nadają serom dodatkowe walory smakowe i dietetyczne. Poza białkiem sery zawierają [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Fitness_Coffee_i27925_d400x400.jpg Fitness Coffee Opis - Unikalna mieszanka kawy i 16 naturalnych ziół. - Przyspiesza metabolizm. - Redukcja masy ciała. - Przyspiesza regenerację mięśni - Zwiększa energię. - Oczyszcza ciało z szkodliwych substancji takich jak wolne rodniki, dzięki wysokiej zawartości [...]
Przyszłość odżywek białkowych to izolat białka CFM - czyli o białku technicznie doskonałym. W tym artykule chciałbym przedstawić rodzaje preparatów białkowych, które możemy napotkać na naszym rynku. Spróbujmy sobie odpowiedzieć na pytanie w jakie białko warto inwestować, a jakich preparatów należy się wystrzegać. Każdy z nas wie, że u osób [...]
[...] proste tzw. proteiny 2. złozone tzw. proteidy Jako białka wzorcowe o optymalnym składzie aminokwasów przyjmuje się białka jaja kurzego. Do białek pełnowartościowych należy: białko mleka kobiet karmiących i mleko krowie. Nieco niższą wartość odżywczą stanowią wszystkie białka zwierząt, białka mięsa i ryb. Do białek odbiegających od składu białka [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] na co wpływa dana odżywka. Ten artykuł jest częścią pierwszą, która zawiera informacje oraz przykładowe dawki i porady dotyczące podstawowych suplementów (odżywki białkowe, węglowodanowo - białkowe oraz węglowodanowe) włączonych do suplementacji stałej. Tekst zaciekawić może w niektórych miejscach również osoby, które posiadają już [...]
Witam Na temat jajek powstało wiele artykułów, jest to produkt który budzi wiele kontrowersji, także wśród was. Często pytacie czy spożycie jajek wpływa na wzrost poziomu cholesterolu, w jakiej postaci je zjadać itd. Mam nadzieję że ten artykuł pozwoli wyjaśnić sporne kwestie oraz poszerzy waszą wiedzę. Życzę miłego czytania. Jajko kurze [...]
[...] aminowa Elizyny tworzy wiązanie z grupą karbonylową, które nie jest hydrolizowane w przewodzie pokarmowym człowieka. I tak na przykład chleb z brązową skórką będzie miał białko o obniżonej wartości biologicznej, (choć i tak ma go mało). Temperatury w granicach 115-160 stopni C podczas prażenia lub ekstruzji produktów zbożowych prowadzą do [...]
Dzisiejszy rynek suplementów oferuje całą gamę produktów wysokobiałkowych, dla których bazę surowcową stanowią białka mleczne, o tak niesamowitej różnorodności pod względem jakości, ceny, ale także mniej przyziemnych aspektów takich jak profile aminokwasowe, absorpcja czy chociażby rodzaj oferowanego białka. Nic dziwnego że w [...]
[...] nawet wtedy gdy jest stosowany w większych dawkach, przez dłuższy okres czasu. Często stosowany przez lekarzy dla utrzymania dodatniego bilansu azotowego i białkowego w przewlekłych chorobach wątroby np. w marskości wątroby. Jest to cenna informacja dla tych kulturystów, którzy w przeszłości mieli problemy z wątrobą np. [...]
[...] z serwatki w temperaturze 950 laktoza krystalizuje w postaci trudniej rozpuszczalnego anomeru a. Serwatka zawiera oprócz laktozy wiele innych substancji odżywczych, w tym białko i sole mineralne, wobec czego stosowana jest również jako wartościowa karma dla zwierząt. W żadnym wypadku nie powinna być odprowadzana bezpośrednio do ścieków ze [...]
[...] użytkowany na odbudowę masy mięśniowej, wapń natomiast wbudowywany jest do tkanki kostnej. Istotnym warunkiem uzyskania tego efektu jest dieta bogata w pełnowartościowe białko z odpowiednią zawartością węglowodanów i tłuszczów. Przy ubogo białkowej diecie masa ciała może nawet się zmniejszyć ( w wyniku wzmożonego katabolizmu tłuszczów. [...]
[...] nastąpić tylko z udziałem węglowodanów, których niewielkie rezerwy w organizmie (glikogen w mięśniach i wątrobie), które kończą się już na początku stosowania diety wysokobiałkowej. Ten stan powadzi do odwodnienia organizmu. Dieta jest szkodliwa dla zdrowia, powoduje zakwaszenie organizmu, obciąża nerki, odwodnia organizm, zaburza równowagę [...]
[...] energetyczna tłuszczów jest ważna, ale nie może ona umniejszać ich roli budulcowej w organizmie. Za główny składnik pokarmów budujący komórki i tkanki organizmu uważa się białko, ale taką rolę spełniają również tłuszcze. Spożyte w pokarmach tłuszcze w procesie trawienia podlegają złożonym przemianom chemicznym, w wyniku których uwalniane są [...]
[...] kwasów tłuszczowych, to współdziała z insuliną w wychwycie aminokwasów. Ponadto w jednej z prac wykazano, że podawanie insuliny z testosteronem wraz ze stosowaniem wysokobiałkowej i wysokotłuszczowej diety zmniejszało utratę białek mięśniowych przeciwdziałając odporności na insulinę wywołaną syntetycznym kortykosteronem - hormonem o działaniu [...]
[...] odżywcze ciastka na białkach z jajek, płatkach owsianych itp. Moje pytanie brzmi czy jeżeli teraz np. zmodyfikuje trochę swój przepis i dodam do nich jeszcze takie właśnie białko w proszku to czy nie straci ono swoich wartości w wysokiej temperaturze? nie wiem jak się zachowują takie sumplementy proszkowane.. proszę od odp kogoś kto się na tym [...]
[...] III przed teningowy najczesciej w godzinach 15:00-16:00 1.Pierś z kurczaka 125g 2.Ryż 100g 3.Oliwa z oliwek 4.Jakies warzywa pomidory itp. B:34 T:32 W:77 Po treningu białko ostrowia 30g B:25 Posilek IV (po treningu)18:00-19:00 1.Ryz 100g 2.Piers 125g B:34 T:25 W:77 Posilek V 21:00-22:00 1.Ser twarog 125g 2.Oliwa z oliwek [...]